Long live the king!

Coldplay - Viva la vida


Dagen till ära bjuder jag på en låt från albumet Viva la vida som släpps i Juni. Den kommer jag lätt köpa.
Och sen i Augusti släpps biljetterna till Coldplays Sverigespelning i höst. Samma månad fyller jag år.
Gissa vad som står högst upp på min önskelista...

/Terese

Orka skriva rubrik

Well, vi blev som sagt var nominerade i kategorin kortfilm på vår skola. Det räckte tyvärr inte hela vägen som Maria sa, men vi är nöjda ändå. De som vann var värdiga vinnare! Deras film var grym så vi visar den här under, hope that's ok.



/Fanny

Kultursnack och Skansen

Halloj!
Idag var det som sagt var Guldstjärnegalan, och tyvärr så vann ju inte Terese och Fanny, men det var ju roligt för dom ändå.

Men dom som vann i den kategorin, "Kortfilm", hade gjort en film som hette "Mana" som var riktigt bra, (smygreklam?)den med. Sök bara på youtube på "Mana" eller "Kärrtorps Gymnasium ", eller båda två, så kan ni se den om ni känner för det.
Snart hamnar även Fannys och Tereses video där, förhoppningsvis...

Hur som helst, morgondagen blir förhoppningsvis lite spännande och händelse-rik, för då ska vi till Kulturhuset vid Plattan och lyssna på en föreläsning med Sonya Harnett, som har vunnit 2008 års Astrid Lingren-pris, hon är tydligen en väldigt duktig författare, så det ska bli spännande att lyssna på henne. Och så pratar hon engelska, så då tränar man det också. Tänk så smidigt.

Och efter det så ska vi (dvs dom som orkar bry sig)dra till Skansen och äta matsäck, titta på djur och ha det mysigt, som vår kära svenskalärare uttryckte det. Och det låter ju bra.
Då kan vi gå runt och titta på älgar och sitta på dalahästar och bara myyyysa! Yey.....

Sa jag förresten att vi börjar vid 10.45? Bara det är ju helt underbart. Det blir nog värsta toppendagen imorrn.

So long! // Maria



Kärleksfullt?

Snyggves


Snygg bilden. Jag fortsätter på mitt lilla "solbrilletema" från igår. Maria är snygg i svarta hjärtbrillor och jag är..eh...cool i vita hjärtbrillor. Båda från Topshop. Jag kan ju tillägga att ansiktena ser väldigt breda ut i dem, iaf mitt. Haha!

/Terese

Taggade? javisst!

AliceknappTereseknappFannyknapp

Otroligt snygga knappbilder som vi gjorde till personvalskampanjen i höstas, hahaha.
Vi är väldigt taggade. Och vi kommer att ladda upp videon här på bloggen snart, vi ska bara fixa till lite extramaterial i slutet. Den kommer senare i veckan. Möjligtvis redan idag. Håll ut! :)

/Terese och Fanny

Omedvetet coola?

Cool in school


Snygg bilden. Fanny och jag är taggade till tänderna inför guldstjärnegalan imorgon. Alice borde också vara taggad. Vi ska vinna, hehe! På bilden är jag och Fanny påväg hem från skolan. Fanny är snygg i sina hallonbrillor från h&m och jag är väldigt..eh...cool i Marias brillor.

/Terese

Måndagmorgon

Idag stressade jag jättemycket för att hinna med tåget som går 10.07. Jag tyckte att jag sov alldeles förlänge och tiden bara flög iväg. Jag gick upp klockan 7 och kunde inte fatta att nästan tre timmar kändes som en och en halv timme. Men jag kom iväg i tid i alla fall, visserligen lite hungrig eftersom att jag inte hann äta någon frukost. Halvägs till tunnelbanan tittar jag till på klockan för att se om jag skulle hinna. Tyckte att det såg lite konstigt ut så jag tänkte dubbelkolla med mitt schema (ja, jag skriver upp när jag ska gå på det..heh) Då ser jag till min stora fasa att klockan inte alls är 10, utan den är bara 9! Jag var alltså ute en timme förtidigt och min känsla av att tre timmar bara var hälften stämde. Jag hade bara på mig en och en halv timme.

Nu sitter jag framför datan och försöker fördriva tiden lite. Ska inte gå förens om 20 minuter och jag har redan ätit frukost, klätt på mig och borstat tänderna. Vad jag var ute i god tid idag då... 


/Terese


Frenchmen :D

Jaha, igår skulle ha blivit en trevlig hemmakväll med Olina men slutade med detta. För mer info se fannyz.bilddagboken.se....


/Fanny

Lika som bär?

Hej alla!


Igår satt jag såklart bänkad framför ESC för att heja på Sverige. Grymt att Charlotte gick vidare, för hur kul är det att titta på finalen om inte Sverige är med? Inte alls kul.

Men hur som helst så la jag märke till att vissa låtar var otroligt lika andra. T.ex. så är jag säker på att jag har hört Danmarks bidrag tidigare, även en låt från första semifinalen, tror det var den sista, det VAR Timbalands beat. Helt klart!

Sen har vi då dessa två låtar. Refrängen är otroligt lik Amy Diamonds It can only get better. Det går till och med att sjunga med med hennes text. Skumt!

Schweiz - Era stupendo 
  


Amy Diamond - It can only get better




Lika?

/Terese

It´s a beautiful day!

Halli hallå!
Idag hade vi värsta sköna skoldagen, vi började först vid 10.05(och jag kom nästan i tid, jippie!) och hade klassråd, den hade vi matte som inte var så jättejobbig, sen skulle vi ha svenska, men då hade man bara ca 8 min betygsnack(och jag får MVG i svenska, yey!) och efter det ver det Ljudlektion och sen slutade vi.
Det var i och för sig ingen kort dag, men det var en riktig slappar dag då man inte behövde jobba så mycket.
Jag, Fanny och Terese gick inte från skolan förrän vid ca klockan 18.00, och vi var typ dom enda kvar i hela skolan förutom vaktmästaren. Det var lite småläskigt faktiskt, det var helt öde och så ekade det överallt.

Imorgon blir det också en skön dag, för vi börjar vid tio, ska gå på teater och sen har vi gympa, så det blir inte så mycket plugg där inte. Yey!
Så, nu får jag avsluta för nu börjar Eurovision Song Contests andra deltävling om fem minuter, och jag ska heja lite på Charlotte, den skräcködlan.
Jag lägger in en liten låt här också, den är grymt bra tycker jag. Ciao! // Maria




Beautiful Day-U2


Jag ska sova, och...

Klockan är 23.23.

/Terese


Jason Mraz - The Remedy

OBS! Beroendeframkallande! Vi ansvar ej för eventuellt sönder lyssnade öron.



/Fanny

What a wonderful world


© Terese

I brist på annat att göra laddar jag upp en gammal favoritbild som jag tog för några år sedan.
Åh vad jag vill ha sommar!


/Terese

The world I love

Red Hot Chili Peppers - Can't stop


Jag vet att ni har saknat mina RHCP videos, så här kommer en ny! :)


/Terese

Woopie!

Tashy har redan förklarat varför humöret är på topp idag så jag tänkte skippa förklaringen så att ni trogna läsare inte ska få höra den en  gång till. Ni andra, rulla ner.

Jag kom ju precis hem från Riksgränsen! En underbar skidsemester blev det. Extremåkartävlingen var rolig och jag kommer få vara med nästa år! (!!!!!!!!!!!!!!!!) I år så fotade jag endast och de blev några bilder! Enjoy! (större bilder ger större uttryck I think!)


Extremåkningen, en skillad tävlare!

  

Ännu en riktigt duktig åkare!

Chill i solen
/Fanny

Wet Sand

Jag känner att jag måste skriva av mig lite. Jag är ju inte den som skriver i dagbok utan jag använder mig utav bloggen istället (inte mina privata tankar dock...heh). Men okej, here it is.
Idag var det friluftsdag och eftersom att vi inte var med på fotbollen så var vi tvugna att gå på promenad till Söderbysjön, ca. 30 minuters promenad. Det var väl inte direkt kul men när vi kom fram köpte vi glass och satt och slappade. Då helt plötsligt, bara sådär by the way säger vår lärare i rörlig bild att vi är nominerade till Guldstjärnegalan i skolan nästa vecka. Hallå, vår musikvideo är nominerad. Det är ju helt sjukt! Grymt! Men jag återkommer mer om detta senare eftersom att vi inte direkt fick höra en massa detaljer och det var ännu inte "officiellt". Men nu är det! Heh. Kom ihåg vart ni läste det först, eller något sånt... Tjoho!

Nu ska jag spela lite gitarr. Jag tror det blir Wet sand, precis som igår. Me like.

Red Hot Chili Peppers - Wet Sand




/Terese

Hallå igen!

Hejsan!
Som Terese förklarade så har vi haft lite problem här, men nu funkar allt igen så nu är det bara att skriva på som vanligt.

Vi var som sagt på Rix FM-festival i torsdags och då hade jag med mig kameran, vilket resulterade i lite bilder som jag tänkte ladda upp här. Vi stod nästan längst fram och vi hade skitkul, det blev verkligen en minnesvärd kväll. Och bland artisterna så var nog Patrik Isaksson, Måns Zelmerlöv, Magnus Uggla och självklart Jason Mraz bäst tycker jag.
Fast det blev i och för sig ett himla drag när Linda Bengtzing uppträdde också, det måste jag erkänna.
Jag planerar att gå nästa år också! ;)
Ha det! // Maria

Back on track

Hej hallå!

Nu är Typhej tillbaka igen efter ett tillfälligt avbrott. Bloggen är nu flyttad till en annan server eller något sånt, men det kommer fortfarande att vara typhej.blogg.se, så att ni vet.

Nu ska jag bara informera Fanny och Maria om att det går att skriva igen.
Tjoho!


/Terese 

Rix Fm Festival

image69


Torsdag den 15 Maj är det dags!
Rix Fm Festival 2008 drar i gång i Stockholm och självklart ska jag, Maria, Alice och Olina gå. Största anledningen är väl för att E.M.D och idol-Ola kommer dit. Nej men allvarligt, Jason Mraz ska komma och det är ju en stor anledning på riktigt för han ska bara uppträda i Stockholm. Han är bra.

image70
Jason Mraz


Så Kungsträdgården klockan 19.00 på torsdag. Be there!
/Terese

HÄLSNINGAR FRÅN GRÄÄÄÄNSEEEN!

Jag kunde visst uppdatera härifrån! Trevligt värre! Här uppe skiner solen ibland men just nu så öser snön ner. Jag har redan lyckats få en bränna! Ni vet en sån där tvättbjörns bränna man får när man åker skidor? den har jag.

Idag börjar extremåkningen och stämmning är på topp! NIKON kameran följer sjävklart upp med på berget och jag tänker fota tills batterierna dör. Wie, jag är så taggad. Jag hoppas att vädret är jätte dåligt i stockholm!

Här kommer en bra låt: Gavin DeGraw - We belong together

 

Tjing! /Fanny

ps. Jag är beroende av bananchips!

By the way

image68
© Terese


Jag tänkte fortsätta på Marias tema med maskrosor från gårdagen och bjuder på en bild, eller ja, det är två bilder som alla kanske kan se... Jag hoppas bara att jag inte har laddat upp dem tidigare men det tror jag faktiskt inte.

Idag är det som sagt skola igen. Jag känner mig inte direkt så peppad eftersom att jag satt hela gårdagen och skrev på samhällsuppgiften (varför sitter jag alltid sista dagen?!) så jag känner att en dag av min helg försvann. Fanny är ledig hela denna vecka för att hon är i Riksgränsen och åker skidor. Jag är verkligen inte avundsjuk. Inte alls...

Men men, skönt ändå att jag redan har gjort muntligt NP i engelska så att jag slipper gå på den lektionen idag. Det muntrar upp lite!


/Terese

Sommmartider hej hej!

Hejsan!

Allvarligt talat, det känns otroligt att det bara är maj månad, med tanke på hur otroligt varmt det är utomhus!
Det är ju helt underbart, rena rama sommarvädret ute. Så efter att ha spenderat hela dan igår inomhus med pluggande så kände jag mig tvungen att sticka ut i solen ett tag idag.
Då passade jag på att ta med mig kameran, så det resulterade i lite härliga, somriga bilder.

I övrigt så fyller min lillebror 14 år idag, så dagen började med att gratta honom och sjunga lite.
Det är nästan läskigt hur forttiden går, det känns som att han var 10 nyss, och nu har han plötsligt fyllt fjortis.
Hah, nu låter jag som värsta gamla tanten, men det är verkligen så det känns.
Själv fyller man 17 snart, och sen går man väl mot medelåldern....;)

Nu måste jag sluta, ska käka lite födelsedagsmiddag, det blir kycklinggryta med soltorkade tomater och pasta, mycket gott och enkelt. Sen ska jag läsa igenom samhällsuppgiften och kanske titta på en bra söndagsfilm.

Hoppas ni får en skön fortsatt söndag! // Maria


image64image65image66image67

Plugghelg

Halloj!
Gud vad underbart med helg! Det var en del plugg under veckan som gick och då är det så skönt när det blir helg så att man får lite extra ledig tid och lååång sovmorgon.
Men tyvärr så måste jag plugga under helgen också, jagb har en samhällskunskaps-uppgift som ska vara klar på måndag, så det är bara att bita ihop och skriva allt vad jag har idag, för imorrn fyller min kära lillebror 14 år, så då går dagen åt till att fira honom. Hurra Hurra!
Och ikväll så ska jag till några släktingar och äta middag och ha det trevligt, och senare så kollar vi nog också på finalen i "Körslaget". Jag bryr mig inte direkt om vilka som vinner, men det är bra underhållning iallafall.
Och ja, jag kan erkänna det direkt, jag älskar såna här typiska svensson-program som det här och "Så ska det låta" och "Allsång på Skansen", jag tycker att det är jättehärliga program! Så, nu har jag sagt det.
 Hej så länge! // Maria
image62





Willy Wee

image61
Foto: Okänt

Helg, helg, helg. Och inte vilken helg som helst, eller jo...det är precis som vanligt. Enda skillnaden är att jag ska steka järnet i solen och göra min samhällsfördjupning som ska vara inne på måndag. Wow, stor skillnad liksom...
Det är möjligt att jag tittar på Charlie and the chocolate factory, ni vet Tim Burtons film där Johnny Depp spelar Willy Wonka. Jag har sett den minst 50 gånger och jag tröttnar aldrig. Den är helt enkelt bäst. Och Mr. Wonka är så söt.
Det känns så fel att säga det, för han är ju typ 40 år... Yuck liksom!

Nej, nu ska jag gå från datan.
Ha en bra helg! Älg...

/Terese

Riksgränsen

Riksgränsen är en vintersportort och småort som ligger på svensk sida mot den norska gränsen i Kiruna kommun. Riksgränsen är Sveriges nordligaste skidort .


Skidåkning är populärt i gränsen. Backarna hålls öppna från februari fram till midsommar. Riksgränsen har också en järnvägsstation på Malmbanan med bra tågförbindelser till Narvik i Norge och med Kiruna, Boden och Stockholm i Sverige.


Varje år i maj hålls de nordiska mästerskapen i extremskidåking på Nordalsfjället. Tävlingen har anordnats årligen sedan 1992 och sägs vara världens äldsta tävling i extremskidåkning. Nästa års upplaga av tävlingen kommer att hållas mellan 12 - 14 maj 2008. År 2007 hade tävlingen 180 st deltagare från tolv olika länder.

image60

Dit ska jag imorrn, för 10:e året i rad ! wiie! fast jag är fortfarande arg på mig själv för att jag är för feg för att ställa upp i extremen. Bläh, nästa år så. 
 
Meningen med detta inlägg är  alltså att jag troligen inte kommer kunna uppdatera därifrån så vi synes den 20/5 igen kära läsare! puss&kram!

/Fanny

Ps: Nu ska jag plugga, eftersom vi visst har mycket att göra. Ehrm, Terese.


Sommar i Maj

Trallala. Jag känner mig glad idag för att...

...jag typ inte har några läxor tills imorgon,
...jag har Ben & Jerry Caramel Chew Chew i frysen,
...imorgon är det fredag
...solen skiner som aldrig förr.

Det var till och med så illa att jag brände min högra arm som är alldeles röd nu. Den vänstra armen var tyvärr i skuggan så det blir till att sola den imorgon. En fågel viskade nämligen i mitt öra att det ska bli otroligt fint väder i helgen, uppåt 25-27 grader. Underbart säger jag bara! Räkna med att jag ska sitta och steka.


image59
Caramel Chew Chew


Nu ska jag ta och rensa min kamera och sen ska jag låta tiden gå med musiklyssnande och Youtube-tittande.
Tjing!

/Terese

Terese tipsar...



Okej, det här var lite kul. Och annorlunda.
Härlig blandning.

/Terese


Uppdatering

Hejsan Hoppsan!
Idag hittade jag det här smått roliga klippet på Youtube, killen som sjunger heter Nick Pitera och här sjunger han låten " A whole new world" från Disney´s "Aladdin". Jag vet inte om han jobbar som artist, men han är iallafall grymt duktig på att sjunga. Ha tålamod och kolla igenom hela klippet, för det är lite kul.

För i övrigt så hade vi nationella i matte idag klockan 8.15 i morse(shysst att börja med prov första lektionen och snuva oss på vår sovmorgon!) och jag lyckades nästan hinna i tid. Kom bara ca 2 min försent. Heja mig.
Men själva provet kändes iallafall ganska lyckat, det var inte så jätte avancerat tycker jag. Puh! Sedan var det spanska och lunch som bestod av fiskpanetter, potatis och kall sås. Allvarligt talat, den rätten måste väl vara standardrätten på alla skolor i hela Sverige? Det känns som om man får den varje vecka, fast med lite olika namn. Blä.

Nu får jag avsluta här lite, för nu jag ska käka middag och sen ska jag dra till Bagis och Vår Teater-gänget, där vi repeterar en pjäs av Mikael Niemi, han som skrev boken "Populärmusik från Vittula".

Ha det bra! // Maria


Nick Pitera, "A whole new world"


Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers är ett rockband från Kalifornien i USA som kombinerar musikgenrerna rock och funk. Bandet har sålt över 50 miljoner album världen över.


Red Hot Chili Peppers grundades som band år 1983 i Los Angeles. Deras första skiva var The Red Hot Chili Peppers som blev känd mest för låten Out in L.A.. Låten skrevs av sångaren Anthony Kiedis som på den tiden studerade poesi på Fairfax High School, där han gick tillsammans med Michael "Flea" Balzary och Hillel Slovak. De bestämde sig för att starta ett band. Efter ett par år döpte de om sitt band till Red Hot Chili Peppers, år 1983.

Bandet fortsatte att spela på olika klubbar, och fick vara förband och hade vissa spelningar då och då. Men det var först när de släppte albumet Blood Sugar Sex Magik med låten Under the Bridge, som de gjorde världskarriär.

Basisten Flea spelade först trumpet. I och med att han började Fairfax Highschool i Los Angeles (Kalifornien) mötte han Hillel Slovak, som från början kom från Israel. Han var gitarrist, och lärde Flea spela elbas. Slovak började med droger och avled precis efter att skivan The Abbey Road EP hade släppts ut, den 25 juni 1988.


Efter Slovaks död började Anthony att söka efter en ny gitarrist, samt en trummis då den förre, Jack Irons, hade lämnat gruppen en andra och sista gång. Det blev John Frusciante som gitarrist och Chad Smith som trummis.

image55

/Fanny och Terese

Band of horses - The end's not near, it's here.

Världens bästa låååt :) <3

/Fanny

Så var det måndag igen..

Halli hallå!
Nu är jag tillbaka från en långhelg ute på vischan, som ägnades åt att sola, sova, klippa äppelträd, elda och njuta av vårens första grillning utomhus, vilket var mycket uppskattat. En riktig slapparhelg på landet med mor, far, lillebror, mormor och mina tre små katter, kort och gott.

Så efter en så skön helg så är man ju inte sådär jättepigg på att gå till skolan, men tapper som jag är kom jag iväg idag med. Jag lyckades till och med komma i tid till spanskan, vilket är lite ovanligt.
Att komma i tid till lektionerna på morgonen tillhör nämligen inte min starka sida, vilket är lite ironiskt eftersom jag bor ca 10 minuter ifrån skolan.
Man kan väl säga att jag är lite av en tidsoptimist, om nånting tar ca 10 min tror jag att det egentligen tar 5 min osv. Nån som har några tips eller råd om hur man ska lyckas komma i tid? Tipsa gärna mig då, jag skulle nog behöva det.

Resten av skoldagen förflöt mycket smidigt, efter spanskan hade jag lunch och sen hade jag svenska i ca 10 min och sen var skoldagen slut, så det var en ganska skön dag med andra ord.
Dock så är det en del plugg på hemmafronten som behövs göras, bl.a så har vi en samhällskunskaps uppgift att göra klart till på fredag, nationella prov i matte på onsdag och spanskaprov för mig på onsdag nästa vecka. Blä.
Så med andra ord kanske det blir lite glest mellan inläggen för min del, är jag rädd.

Som uppmuntran till er läsare som också har mycket plugg komer här en lite (förhoppningsvis) uppiggande låt. Jag vet att den nästan har totalförstörts av den den serien på SVT, "Andra Avenyn", men jag tycker att den passar lite bra här. Keep up the good work! // Maria


iLike

image53image54
Bilder från Apple.com

1. iPhone
2. iPod Touch


Jag är så himla sugen på en iPhone, eller ja varför inte en iPod Touch. De är ju trots allt väldigt lika. Den stora skillnaden är att man kan ringa med iPhone.
Alice fick en Touch i födelsedagspresent förra veckan och jag fick testa den idag. Helt underbar! Jag fick lite smått Ha-begär. Och jag som fyller år snart (läs 7:e Augusti...) Tänka sig.

iPod Touch kostar lite mer än 3 000 svenska kronor för 16 GB minne och finns ute i affärerna nu. iPhone däremot säljs ännu inte i Sverige men sägs komma ut i Augusti (yes, yes, yes) och priset, ja det kommer nog vara ganska högt...

Jag vet definitivt vad jag kommer att ha på min önskelista. Men frågan är bara om jag kommer att få någon av dem. Drömma kan man ju alltid göra!

/Terese


Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

The Honorary Title - Everything I Once Had



/Terese

Valborg

Igår var det valborgsmässoafton och jag hoppas ni läsare in söp ner er allt för mycket. Okej, jag ska inte låta som en moraltant men ni vet vad jag menar. Kvällen firades iallafall med vänner i det duggande regnet (som jag förövrigt avskyr). Varför duggar det alltid när man ska ut? Samma sak hände på nyår! Håret och sminket blir helt åt helvete efter typ 5 minuter! Nä fy. Men jag hoppas iallafall att ni hade en förövrigt trevlig kväll igår! I know I did.

image52
/Fanny

Så var det helg igen...

Hejsan!
Nu ska jag dra ner till landstället igen, vilket betyder att jag inte har tillgång till nån dator förrän på söndag, så nu får Fanny och Terese sköta skrivandet några dagar. Själv ska jag plugga, ta det lugnt och förhoppningsvis sola en del om vädret blir bra.
Den här låten sjöng kören på mösspåtagningen igår och jag tycker att den känns lite härligt vårig på nåt vis, så den får avsluta inläget här. Ingen toppenvideo kanske, men låten är iallafall bra. Trevlig helg! // Maria

RSS 2.0